În această seară, discuție publică despre copii în fața ecranului

0

Dacă ai copii cu vârste până în 10 ani și te preocupă relația lor cu media digitale și online – adică numai gândul că la un moment dat copilul tău va intra (sau a intrat deja) în lumea Internetului te paralizează – vino și povestește cu prietenii noștri de la Mediawise Society despre ce fac copiii în mediul online și timpul petrecut în fața ecranului.

Veți afla despre strategii de mediere parentală activă – de îndrumare a copiilor în mediul online. Sunt invitați și părinți care aplică deja astfel de strategii și vor să împărtășească din experiența lor.

Discuția va fi condusă de Nicoleta Fotiade, expert în educație media, formatoare, editor și (co) autoare a mai multor studii de cercetare media și materiale de educație pentru competențe mediatice. Nicoleta lucrează cu copii și adulți în proiecte și ateliere de educație media de peste 13 ani. În 2006 a absolvit University of Westminster din Londra (UK) cu un Master în Comunicare. Este membră fondatoare a Mediawise Society și ActiveWatch.

Cercetătoarea Anca Velicu, care, în ultimii ani și-a concentrat activitatea de cercetare pe copii și folosirea media, va fi prezentă la întâlnirea din această seară. Anca este cercetătoare la Institutul de sociologie al Academiei Române și conducătoarea cercetării Young Children (0-8) and Digital Technology in Romania. Cercetarea explorează modul cum utilizează copiii de sub 8 ani internetul și media mobile și convergente (e.g. smartphone-ul, tableta, consolele de jocuri) acasă și în alte contexte familiale.

Un alt motiv pentru întâlnire: Cei de la Mediawise Society mizează pe feedback-ul tău ca să pregătească ateliere de educație media croite pe nevoile și preferințele copiilor și părinților.

Întâlnirea are loc la spațiul HECATE, miercuri, 21 aprilie 2016 pe strada Olari nr.8, începând cu ora 18.30. Locurile sunt limitate – te poți înscrie la workshop trimițând un mesaj privat pe pagina Hecate sau pe pagina Mediawise Society.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger