Îmbătrânirea populației ajută la ameliorarea încălzirii globale

0

Un alt mod de a ajuta mediul este să îmbătrânești; asta arată un studiu al relației dintre vârsta unei persoane și cantitatea de emisii de dioxid de carbon a persoanei respective. După pensionare, contribuția la încălzirea globală începe să scadă.

“Ne așteptăm ca structura pe vârste pe termen lung să ducă la reducerea emisiilor de noxe”, spune Emilio Zagheni, cercetător la Institutul Max Planck pentru Cercetare Demografică din Germania.

Studiul a fost realizat pe populația din Statele Unite, dar trendul este valabil la nivel mondial. Societățile cu populații vârstnice în creștere și obiceiuri de consum asemănătoare cu ale americanilor vor înregistra o scădere a emisiilor în viitor, sugerează studiul.

Cercetătorii au analizat cât cheltuie americanii pe categorii de vârste pe nouă domenii care consumă energie, printre care electricitate, benzină și transport aerian. Pe măsură ce îmbătrânesc, cheltuielile cresc, dar în jurul vârstei de 65 de ani aceste cheltuieli scad, și cresc cheltuielile pe sănătate.

Modelul realizat de Emilio Zagheni arată că emisiile vor continua să crească, însă, până în 2050, abia de atunci începând să se cunoască scăderea cauzată de îmbătrânirea populației.

Foto: Flickr / schnaar

Sursa: LiveScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger