Imamul gay al Europei

0

Ludovic Mohamed Zahed este un imam homosexual francez care a deschis o moschee pro-gay în Paris şi care propovăduieşte religia şi toleranţa în Europa, scrie Der Spiegel, care a povestit cu el într-un restaurant din Stockholm. Zahed (37 de ani) călătoreşte în întreaga lume pentru a ţine predici despre homosexualitatea în lumea islamică, iar recent a fost în Suedia pentru a cununa un cuplu de lesbiene.

 

Foto: lexpress.fr

 

Zahed s-a născut în Algeria şi îşi aminteşte că, atunci când era mic, tatăl lui i-a spus că e un fătălău, după care nu i-a mai spus nimic şi nu s-a mai uitat la el. La rândul său, profesorul lui l-a întrebat dacă e băiat sau fată. Încercând să-şi afle rostul pe Pământ, Zahed s-a dus la moschee la vârsta de 12 ani şi de atunci a început să-şi dea seama că Islamul oferă răspunsurile la toate întrebările. La un moment s-a decis să devină imam şi să studieze la Mecca, iar la 17 ani a ajuns conştient de orientarea lui sexuală. Ca membru al frăţiei salafiste, viitorul imam se ruga umăr la umăr cu tineri alături de care se simţea protejat şi dormea frunte în frunte cu un coleg pe nume Jibril. Zahed îl privea noapte de noapte şi îl iubea de dragul lui Allah, dar într-un mod diferit faţă de dragostea pe care o avea faţă de ceilalţi salafişti. Jibril nu i-a împărtăşit însă iubirea specială.

După ce s-a mutat cu familia în Marsilia, Zahed s-a cuplat cu un bărbat care l-a infectat cu HIV. Apoi le-a mărturisit părinţilor că e gay. Mama lui a început să plângă, însă soţul ei a spus că ştiau dintotdeauna. “A încercat să se schimbe în ultimii 15 ani, aşa că trebuie să-l acceptăm”, a mai zis tatăl, apoi i-a zâmbit fiului său. Zahed nu ştie nici acum ce l-a făcut să-şi schimbe părerea. Mai departe, imamul a studiat psihologie şi antropologie, iar la vârsta de 30 de ani, când a început să-şi pună întrebări dacă e un om bun sau nu, a început să citeacă din nou Coranul. Nu a găsit niciun capitol care să condamne homosexualitatea, în schimb a găsit multe poeme homoerotice în literatura clasică arabă şi a înfiinţat HM2F, o asociaţie dedicată comunităţii LGBT musulmane din Franţa.

Acum doi ani, după ce a aflat din presă că niciun imam nu a vrut să îngroape un transexual musulman care murise în Franţa, Zahed a deschis o moschee în Paris, un loc în care oamenii pot găsi un imam care să-i trateze cu demnitate, care să-i îngroape şi să-i cunune şi să le ofere un sentiment al apartenenţei indiferent dacă iubesc femei sau bărbaţi. Imamul şi-a găsit un alt partener de viaţă, cu care s-a căsătorit, dar care s-a separat recent de el. “Cuplurile se despart. E ceva normal, fiule”, i-a spus tatăl său. “Nu are de-a face cu homosexualitatea ta.” A fost prima oară când tatăl lui Zahed a folosit cuvântul “homosexualitate.”

 

Puteţi citi şi:

“A fi gay este un act politic, este o declaraţie de emancipare eminamente politică”

Primul roman gay românesc

Gay în România: agresat de vecini sau bodyguarzi, sub ochii impasibili ai poliției

Este 11 dimineaţa şi te iubesc


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger