Imaginile degradante cu corpuri feminine, interzise pe panourile publicitare din Roma

3

Potrivit Corriere della Sera, capitala italiană declară război publicităţii sexiste în spaţiul public. Astfel, pe străzile Romei va fi interzisă afişarea panourilor publicitare care conţin imagini cu trupuri feminine “folosite” pentru a vinde diverse bunuri şi servicii, de la geluri de duş şi ochelari, până la vacanţe exotice. Această măsură e menită să descurajeze publicitatea ofensatoare la adresa femeilor, care tratează corpurile ca obiecte de consum.

 

Budweiser-bottle-cap-model-1024x648

 

“Spaţiile de afişaj publicitar vor fi vândute doar către cei care vor respecta regulile noii hotărâri,” arată primarul roman Ignazio Marino, “conform căreia corpul feminin nu va mai putea fi asociat cu imagini în care este tratat ca un obiect, într-o viziune misoigină.” Declaraţia a fost făcută de Marino în timpul decernării Premiului Immagini Amiche, oferit de Uniunea Femeilor din Italia, alături de reprezentanţa italiană a Parlamentului European.

Mai mult, dincolo de interzicerea în spaţiul public a materialelor publicitare care obiectualizează corpul feminin, folosindu-l în reclame la diferite produse, adesea sexualizat, municipalitatea din Roma vrea să combată şi stereotipurile de gen. “Anumite reclame, pe care noi le considerăm normale, şi în care femeile stau mereu la maşina de gătit, în timp ce toţi ceilalţi stau pe canapea, creionează o imagine care nu corespunde realităţii familiei,” mai punctează primarul Marino.

Această măsură, votată în vara anului trecut, va intra în vigoare în viitorul foarte apropiat. Municipalitatea a creat un grup care să evalueze materialele publicitare, în funcţie de noua politică de imagine, care combate sexismul şi violenţa, dar a contactat şi o agenţie naţională, care va face o evaluare independentă.

Sursa: Corriere della Sera

 

Puteţi accesa şi:

Grenoble, primul oraş european care interzice publicitatea stradală

FOTO Bucureşti, un oraş înfăşurat în publicitate

FOTO Cine mi-a furat reclama


3 comentarii

  1. MASURA ESTE BUNA MAI ALES CA IMAGINILE ALEA SUN OFENSATOARE PENTRU SI PENTRU BARBATI. CUM RAMANE CU RECLAMELE IMPOTRIVA BARBATILOR?
    sexismul este si impotriva barbatilor. Italieni prostanaci si feministi. Peste tot cu gura mare femeile dar drepturile barbatilor nu le mai apara nimeni. Peste tot se avantajeaza femeile. Barbatii sunt grup defavorizat si nu e de ras. Asta pentru prostii si PROASTELE TICALOASE SI NESIMTITE CARE NU VAD CA ASTA E REALITATEA SI SE CRED DISCRIMINATE PROSTESTE SI AIUREA.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger