Imagini de pe Everest: În direct cu schimbările climatice

0

Nu mai ai nevoie de luni de antrenament ca să ajungi pe vârful Everest. Cu doar o conexiune la internet poți experimenta cum se vede lumea printre nori, fără să părăsești casa. Cercetători italieni care studiază încălzirea globală au instalat o cameră de luat vederi, alimentată pe bază de energie solară, în Himalaya pentru a monitoriza schimbările climatice.

Camera, plasată la cea mai mare înălțime, oferă o vedere extraordinară a laturii vestice a vârfului Everest de pe vârful Kala Patthar. Poți vedea imagini cu Everestul în direct chiar aici.

Pentru a se asigura că aparatul video va rezista condițiilor de la 5.675 de metri, camera a fost realizată special în Germania. Ea este alimentată cu energie solară, rezistă la temepraturi de până la -30 de grade Celsius, iar imaginile se actualizează la fiecare 5 minute.

Temperaturile cresc și clima se schimbă din cauza încălzirii globale, dar cele mai afectate regiuni sunt, de obicei, și cel mai greu de studiat. De ani de zile, comunitățile din Nepal simt efectele topirii ghețarilor și încălzirii vremii. Unii experți au prezis chiar că ghețarii din Himalaya ar dispărea până în 2035.

Sursa: Treehugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger