Imaginea schimbărilor climatice: un avion se scufundă în pista încinsă

0

Incendii devastatoare, temperaturi extreme, decese, stare de urgenţă – pentru SUA, vara aceasta nu arată deloc frumos. Oamenii de ştiinţă, întrebaţi de ce au apărut fenomenele cu pricina, de ce anul este atât de fierbinte, au spus, dur şi la obiect: “Aceasta este faţa schimbărilor climatice”.

 

 

Un pasager aflat într-un avion pe aeroportul din Washington a postat o fotografie pe Reddit, iar imaginea a devenit rapid virală, fiind, ulterior, preluată şi de media. Imaginea arată cum avionul se scufundă, la propriu, în pista de asfalt încins atât de tare, încât devine flexibil. Pasagerul, Phillip Dugaw, a scris şi următoarele rânduri: „Au încercat timp de o oră (angajaţii aeroportului – n.r.) să scoată avionul din asfalt cu un camion de tractare, înainte să ne dea jos din el. Nu a funcţionat metoda, nici cu avionul gol. Apoi au descărcat bagajele, ca îl facă mai uşor şi au pornit motoarele avionului. După două ore, au renunţat şi au anulat zborul”, a notat pasagerul.

Jurnaliştii de la The Washington Post au scris că „din cauza temperaturilor extreme care au lovit Washington-ul, pavajul pistelor din aeroport s-a înmuiat şi a prins roţile avionului în capcana de asfalt, imobilizând aparatul de zbor. Acesta nu a mai putut fi mutat nici măcar cu ajutorul maşinii de tractare”. Mulţi dintre cei care au văzut şi au dat mai departe fotografia au remarcat că aceasta simbolizează cel mai bine situaţia fierbinte cu care se confruntă SUA în această vară.

 

Sursa şi foto: The Washington Post, Reddit


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger