Imagine spectaculoasă cu Pământul, într-o fotografie-montaj a NASA

0

Cel mai recent lansat satelit al NASA a capturat imagini pline de lumină cu Pământul privit din spaţiu, mai exact, a surprins ziua pe toate meridianele, pas cu pas. Imaginile au fost montate într-una singură, care ne arată cum s-ar vedea planeta dacă peste tot ar fi zi în acelaşi timp.

 

Satelitul NASA (proiectul NPOESS Preparatory Project – NPP) a fost lansat în 28 octombrie şi este dotat cu un senzor special, care se bazează pe tehnologia cu infraroşu. Altitudinea la care zboară este de 824 de kilometri în spaţiu, distanţă de la care poate fotografia planeta în întregime, fără breşe. Oamenii de ştiinţă vor să folosească tehnologia de ultimă oră cu care esste dotat satelitul pentru diverse măsurători, precum temperatura oceanelor, mişcarea norilor sau localizarea incendiilor.

Orbita pe care a fost plasat satelitul îi permite acestuia să îşi menţină acelaşi unghi în poziţionarea faţă de Pământ şi Soare indiferent de suprafaţa terestră peste care trece, astfel că toate imaginile surprinse de acesta au aceeaşi intensitate a luminii. Şi acest lucru este important pentru oamenii de ştiinţă, deoarece le permite să compare imagini din ani diferiţi fără să fie nevoiţi să ia în calcul schimbări ale umbrelor sau luminii, adică factori care ar altera procesul de comparaţie.

 

Sursa: Mongabay News
Foto: NASA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger