Imaginație și creativitate la atelierele de sâmbătă ale Baricadei Universitare

0

Baricada Universitară a încheiat a patra zi de sit-in în amfiteatrul Nicolae Iorga de la Facultatea de Istorie cu recomandarea adoptării și implementării statutului studentului în cadrul Universității din București. Sâmbătă, în cea de-a cincea zi de ocupare, Baricada Universitară a luat pauză de la ședințele plenare de dezbateri și și-a propus o serie de ateliere care să provoace imaginația și să stimuleze și susțină dezbaterile viitoare. Invitatul atelierelor de sâmbătă a fost artistul Dan Perjovschi. Iată mesajul studenților după patru zile de sit-in:

“În cadrul plenarei, am discutat concluziile atelierelor zilei:

Atelierul 1: Discriminare, inegalități de gen și hărțuire sexuală în sistemul educațional.

Cerem: crearea cadrului care să permită oferirea de suport studentelor însărcinate și tinere mame, pe durata studiilor lor, dezvoltarea unui sistem de plângeri care să protejeze anonimatul victimei în cazurile de hărțuire sexuală, precum și dezvoltarea unor mecanisme mai eficiente de informare a studenților cu privire la codul etic și la rolul și componența comisiilor de etică.

Atelierul 2: Curricula, universitatea și piața muncii.

S-a discutat despre nevoia de responsabilizare civică a studenților, atât la nivelul societății cât și la cel al universității, care are misiunea de a susține și încuraja implicarea civică a studenților și de a forma personalitatea acestora ca cetățeni activi în societate. În acest sens cerem să se introducă în oferta educațională un curs de participare publică și organizare comunitară, care să fie organizat împreună cu reprezentanți ai societății civile.

Am dezbătut, de asemenea, despre necesitatea de a se elabora și propune la nivel național un curs care să dezvolte competenţe în cercetare.

Azi, sâmbătă, 30.03.2013, Baricada Universitară ia pauză de la ședințele plenare de dezbateri și organizează ateliere de creație. Vom crea materiale care să ne ajute la diseminarea revendicărilor Baricadei, care să provoace imaginația, să stimuleze și să susțină dezbaterile viitoare (începând cu ora 16:00). Artistul Dan Perjovschi a acceptat invitația noastră și ni se va alătura la atelierele de creație.

Am reprogramat, pentru ora 20:00 proiecția filmului BLOKADA.

Vă așteptăm! Aduceți cu voi buna dispoziție, creativitatea și imaginația. Rămânem în amfiteatru și astăzi!”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger