În data de 15 noiembrie, ora 17:00, elevii din liceele bucureștene, selectați în proiectul EUROEDU sunt așteptați la Spațiul Public European, să fie cititori de povești și caractere pentru o zi, în cadrul evenimentului Biblioteca Vie.
Biblioteca Vie este un eveniment care se bazează pe conceptul de “storytelling” şi poveşti inspiraţionale. Acesta funcționează ca o bibliotecă obișnuită. Există însă un aspect important, cărțile din Biblioteca Vie sunt ființe umane care vor intra în dialog direct cu elevii. Participanții se vor întâlni cu personalităţi de renume, oameni care au reuşit să-şi transforme pasiunile şi aptitudinile în job-uri de succes, vor afla povestea lor şi le vor putea adresa întrebări.
Printre invitați de anul acesta se numară Luiza Zan – cântăreața de muzică jazz, Adrian Florea – trainer şi antreprenor de succes, Ivan Patzainchin – multiplu campion european, mondial și olimpic la caiac-canoe, Cristian Lupșa – editor Decât o Revistă, Florin Iaru – poet şi redactor Caţavencii, Adina Vlad – Managing Partener Unlock Research.
La prima ediţie, desfaşurată în 2011, au participat 53 de elevi de top din liceele bucureştene şi personalităţi ca violonistul Alexandru Tomescu, Dumitru Prunariu – singurul astronaut român, Adrian Florea – trainer şi antreprenor de succes, Lucinia Bal – şeful Biroului Parlamentului European în România la acea vreme şi Georgiana Ilie – jurnalist, editor asociat “Decât o Revistă”.
EUROEDU este un proiect organizat de Școala de Valori în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Unlock Research, finanțat de DB SCHENKER ROMTRANS SA – servicii de logistică și transport.
Dedicat elevilor din clasa a X-a sau a XI-a cu aptitudini excepționale pentru care pasiunea reprezintă catalizatorul către performanță, proiectul aflat la cea de-a doua ediție, a luat start în luna octombrie și a atras mai bine de 170 de elevi.
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.
Foto: intrinsik.net