Identificarea speciilor de animale necunoscute ar costa 263,1 miliarde de dolari

0

Știința a identificat până acum doar o parte dintre speciile de animale existente, descoperirea celorlalte ar costa aproximativ 263,1 miliarde de dolari, estimează un studiu citat de LiveScience.

Până acum, aproximativ 1,4 milioane de specii au fost catalogate, iar aproximativ 5,4 miliarde rămân necunoscute. Impedimentele în calea descoperirii celorlalte sunt lipsa taxonomiștilor calificați, biologilor care identifică organisme și le plasează în grupuri, spun autorii Fernando Carbayo și Antonio Marques, de la Universitatea de Stat din Sao Paulo, Brazilia.

Cunoscând prețul, guvernele pot face o treabă mai bună în alocarea resurselor, spun cei doi. Aceștia au folosit costurile asociate cu descoperirea de noi specii în Brazilia ca standard pentru estimarea globală, întrucât Brazilia are o biodiversitate bogată și o comunitate activă de specialiști în identificarea speciilor. De asemenea, remunerația cercetătorilor brazilieni este apropiată de media mondială a salariilor.

Vertebratele, cu aproximativ 62.000 de specii cunoscute până acum, sunt depășite numeric de “omologii” fără coloană vertebrală. Dar, taxonomiștii se axează pe identificarea vertebratelor, pisici mari sau păsări colorate, pentru că sunt mai vizibile. Cu toate acestea, vertebratele reprezintă sub 4% din speciile cunoscute momentan.

Insectele domină atât categoria de specii cunoscute, cât și categoria celor necunoscute. Nevoia de taxonomiști specializați în insecte este enormă, spun cercetătorii. “Chiar și cunoașterea tuturor speciilor ar asigura cunoașterea, de fapt, a rămășițelor diversității bioologice după efectele evoluției și intervenției umane”, se arată în studiu.

Foto: Flickr / cjc4454

Citiți și:

De ce se lovesc păsările de tubinele eoliene?

Oamenii îmbătrânesc și mor în același ritm ca primatele

Cea mai bătrână pasăre din SUA este un albatros de 60 de ani

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger