IDENTIC vs. IDENTITATE, spectacolul în care refugiații sunt artiști

0

 

Duminică, 18 iunie, Timișoara Refugee Art Festival, festivalul unde refugiații sunt artiști, aduce la grădina J’ai Bistrot din București spectacolul Identic vs. Identitate. Evenimentul este menit să apropie publicul, prin convențiile spectacolului, de înțelegerea etapelor integrării tinerilor migranți în România. Publicul va fi purtat printr-o instalație-performance participativ, va continua cu teatru forum și un concert live susținut de tineri refugiați și non-refugiați din Timișoara, precum și o proiecție de scurt-metraje provocatoare despre migrație.

Spectacolul este produs în cadrul proiectului “NiCER – Metode Inovative de Integrare a Tinerilor Refugiati” și a fost creat împreună de un grup de 30 de tineri din România, Republica Moldova, Germania, Rusia, Franța, Irak, Siria şi Afganistan.

Fiecare punere în scenă explorează diferenţa dintre a fi considerat identic cu altcineva şi identic cu sine însuşi, dintre a fi o ţintă, un obiect asupra căruia se pot proiecta stereotipuri şi discriminare, sau un subiect – individ, persoană cu o identitate unică.

Selecţia de scurt-metraje abordează fragilitatea unor oameni deveniţi refugiaţi, pentru care noul statut vine la pachet cu situaţii-limită, pe cât de dificile, pe atât de absurde. Filmele explorează reacţiile şi deciziile lor, precum şi felul în care acestea le vor schimba radical destinele. Poveştile alese sunt mai degrabă particulare, orientate către dimensiunea morală şi spirituală a situaţiilor sociale.

Evenimentul va avea loc duminică, 18 iunie, în grădina J`ai Bistrot (Calea Griviței 55), începând cu ora 17:00.

Invitaţii vor pătrunde unul câte unul în spaţiu, trecând printr-o instalaţie în care vor fi ghidaţi de către performeri.

17.00 – Spectacolul Identic vs. Identitate (instalație, circ, teatru forum, pictură, muzică live)

21.00 – Scurt-metraje internaționale pe tema migrației și identității

Pentru a participa vă rugăm să vă înregistrați prin acest . Participarea este liberă și, desigur, încurajată. Evenimentul este prezentat de Agenția ONU pentru refugiați.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger