IBM testează în Franța un algoritm de prezicere a traficului

0

IMB a lansat în Lyon un program pilot prin care testează o nouă tehnologie de management al traficului menită să le ofere inginerilor de trafic suport în timp real pentru reducerea proactivă a ambutiajelor, scrie Wired.com. Tehnologia se numește Decision Support System Optimiser și folosește un algoritm care combină date vechi și noi între prezicerea fluxului de trafic.

 

 

Sistemul are capacitatea de a învăța din rezultatele de succes pentru a-și rafina recomandările ulterioare. El le permite inginerilor de trafic să acționeze rapid în funcție de informațiile updatate constant, cum ar fi stabilirea unor rute ocolitoare sau a unora alternative menite să repornească traficul după un impas. DSSO nu stabilește doar tiparele de trafic trecute, prezente și viitoare dintr-un oraș, ci oferă și informații noi legate zonele mai puțin cunoscute analizei de trafic, asigurând astfel posibilitatea unor măsurători statistici privind volumul de trafic la care ar trebui să se aștepte inginerii.

Când are loc un incident, sistemul le permite acestora să analizeze diferite scenarii de rezolvare a problemei și le arată, folosind analiza statistică, ce se întâmplă dacă ajustează semnalizatoarele de trafic sau deschid o altă rută. Mai multe, pe Wired.com.

 

Puteți citi și:

Orașe pentru oameni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger