Hysteria – un film controversat despre doctorii orgasmului

1

Isteria, un film lansat săptămîna trecută în Canada, e o ecranizare ficţionalizată a cărţii lui Rachel Maines, Tehnologia Orgasmului. Cartea a avut un succes enorm la apariţie şi a stîrnit o controversă privind practicile medicale.

Teza cărţii e că în epoca victoriană morala sexuală era atît de puritană şi de închisă pentru femei, încît acestea sufereau, în masă, de isterie provocată de frustrarea sexuală. În acea perioadă doctorii au început să aplice o metodă neobişnuită pentru a-şi vindeca pacientele: masturbarea. Aceasta s-a făcut mai întîi manual, apoi doctorii au folosit aparate din ce în ce mai sofisticate, electrice, hidraulice etc. dînd astfel naştere industriei vibratorului modern.

Cartea pune problema moralităţii acestui tip de tratament – în ce măsură se pot apropia doctorii de pacienţii lor? E permisă atîta intimitate, fie ea şi terapeutică?

 

Puteţi citi şi:

Isteria, masajele pelviene şi vibratorul medical

Mitul “uterului ratacitor”. Este isteria tipic feminina?


Un comentariu

  1. Eu citisem alte lucruri despre “isteria” asta victoriana si practicile crude medicale. Si anume ca sa nu mai sufere de aceasta “isterie” li se scotea pur si simplu femeilor uterul afara. Chiar cu urmari din cele mai grave. Deci, nici vorba de acest stra-stravibrator de care s-ar pomeni în aceasta ecranizare. Hmmm… Am sa caut acest documentar si am sa încerc sa-l postez aici.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger