Hong Kong-ul va interzice maşinile puternic poluatoare

0

În ciuda diverselor măsuri de curăţare a aerului încercate de autorităţile din Hong Kong, poluarea rămâne la cote foarte înalte în regiune: se estimează că aici smogul cauzează 3.000 de decese premature anual. Numai anul trecut, Hong Kong-ul a avut parte de 175 de zile cu nivel de poluare maxim, de două ori mai multe decât în anul 2007.

 

 

Sătule de această situaţie, autorităţile din Hong Kong au venit cu noi propuneri şi au anunţat că vor implementa măsuri mult mai dure decât până acum. Astfel, oraşul va interzice complet maşinile care poluează foarte mult, adică foarte multe dintre cele peste 121.000 de vehicule comerciale de tip diesel, principala sursă de smog din oraş şi va oferi subvenţii pentru înlocuirea autobuzelor şi camioanelor diesel. Astfel de subvenţii s-au acordat şi până acum, dar se pare că nu au fost suficient de mari încât să motiveze oamenii.

Cifrele concrete vor fi anunţate de autorităţi în luna ianuarie a anului viitor; acestea speră să se observe o reducere a emisiilor din anul 2014. Cum peste 40% dintre vehiculele diesel ale Hong Kong-ului abia dacă ating standardele Euro II (ca şi termen de comparaţie), impunerea unor norme pentru maşini echivalente standardelor Euro V ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea poluării provenite de la maşini. Care vor fi efectele concrete ale acţiunii autorităţilor uneia dintre cele mai aglomerate zone urbane din lume, vom vedea în anii următori.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger