Hercules te invita la alergare. In Banat

2

arjana

Eroul antic a dus la bun sfarsit 12 munci dificile, insa varianta lui moderna poate insemna si parcurgerea a tot atatea sectoare ale traseului unui maraton ce se va desfasura in Muntii Cernei. Pe 23 mai, se organizeaza prima editie a unei curse de alergari montane pe distanta de 37,5 km. 

Hercules Maraton este primul maraton de alergare montana din zona de vest a tarii. Numele sau are o dubla simbolistica, fiind strans legat de geografia locului, anume statiunea Baile Herculane, si in acelasi timp sugerand un om puternic, capabil sa duca la bun sfarsit o asemenea incercare.

“Dorinta noastra este de a oferi cat mai multor participanti motivatia de a iesi in natura, de a-si petrece timpul liber intr-un mod activ, de a-si imbunatati conditia fizica si de a incerca sa-si depaseasca limitele. Dorim sa lasam in urma noastra muntii curati asa cum i-am gasit. De aceea participantii trebuie sa-si asume responsabilitatea de a nu lasa nimic in urma pe traseu”, spun organizatorii, Asociatia Alternative Timisoara.

Traseul are o lungime de 37.5km si 2030m diferenta de nivel si se desfasoara pe poteci montane, drumuri forestiere si drumuri de caruta de-ale localnicilor. Exista o singura portiune de asfalt, la start, de aproximativ 2km. Exceptand cateva portiuni mai pieptise pe poteca prin padure, situate in prima parte a traseului pana la bisericuta din catunul Dobraia, in rest se poate efectiv alerga in proportie foarte mare.

Practic este un circuit in jurul varfului Arjana (1512m), cel mai spectaculos varf din muntii Cernei.

Tags:2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger