Hawking: ‘Teologia nu este necesara’

0

Binecunoscutul fizician Stephen Hawking crede ca Universul ar fi putut fi creat si fara interventia unei forte divine si, de aceea, in opinia sa “poate Dumnezeu nu exista”. Recent, Hawking a lansat o carte care a generat numeroase dezbateri.

“Poate ca Dumnezeu exista, insa stiinta poate explica universul fara nevoia unui creator”, a spus Stephen Hawking intr-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

In varsta de 68 de ani, Hawking sustine in noua sa carte, “The Grand Design”, ca, in pofida existentei fortei gravitationale, universul poate si se va crea din nimic. “Creatia spontana”, reprezinta in opinia sa motivele pentru care exista universul si umanitatea.

“Atractia gravitationala si teoria cuantica fac in asa fel incat universurile sa fie create spontan din nimic”, a spus Hawking.

Intrebat de realizatorul Larry King de ce lumea a comentat atat de mult dupa lansarea noii sale carti, Hawking a explicat ca “stiinta raspunde din ce in ce mai mult la intrebari care erau pana acum de domeniul religiei. Explicatia stiintifica este completa. Teologia nu este, de aceea, necesara”.

In cartea sa, Hawking lanseaza asa-numita “M-teorie”, care ar permite universurilor sa fie create din nimic, fara a necesita interventia unui Dumnezeu.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger