Hawking: ‘Omenirea trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani pentru a supravietui’

1

Rasa umana trebuie sa colonizeze spatiul in urmatorii 200 de ani daca vrea sa nu dispara, a declarat cunoscutul astrofizician britanic Stephen Hawking, intr-un interviu acordat site-ului BigThink. El crede ca frecventa catastrofelor pe Pamant va creste in anii ce vin.

“Cred ca viitorul pe termen lung al rasei umane se afla in spatiu. Va fi si asa destul de dificil sa evitam producerea unei catastrofe pe Terra in urmatorii 100 de ani, fara a mai vorbi despre urmatorul mileniu sau milion de ani”, a declarat savantul britanic, conform unei relatari a Mediafax. “Rasa umana nu va trebui sa puna toate ouale in acelasi cos sau pe aceeasi planeta”, a adaugat Stephen Hawking.

“Prevad mari pericole pentru rasa umana. De numeroase ori in trecut, ea s-a aflat intr-o situatie delicata”, a adaugat cercetatorul britanic, evocand in special criza rachetelor din Cuba din 1963. “Frecventa unor astfel de amenintari va creste, probabil, in viitor. Va trebui sa dam dovada de prudenta si de judecata, pentru a trece cu bine peste ele. Dar sunt optimist”, a mai spus Hawking.

“Daca vom putea evita o catastrofa in decursul urmatoarelor doua secole, specia noastra va fi salvata in conditiile in care vom reusi sa colonizam spatiul”, a mai spus acesta.  “Daca suntem singurele fiinte inteligente din galaxie, va trebui sa ne asiguram supravietuirea”, a pledat savantul britanic, considerand ca ritmul de crestere a populatiei mondiale si resursele limitate ale Terrei vor ameninta din ce in ce mai mult specia umana. “Din acest motiv, ma declar in favoarea zborurilor in spatiu cu echipaj uman la bord “, a precizat cercetatorul.

In aprilie, Stephen Hawking a declarat ca civilizatiile extraterestre exista aproape cu certitudine, iar omenirea ar trebui sa evite orice contact cu ele, din cauza consecintelor ce ar putea fi devastatoare pentru specia umana.

Stephen Hawking, in varsta de 68 de ani, renumit pe plan mondial pentru lucrarile sale despre univers si gravitatie, este autorul volumului “Scurta istorie a timpului” (publicat si de Humanitas, in 2004), una dintre cele mai de succes carti din literatura stiintifica, si al volumului “George si cheia secreta a universului” (aparut si la Humanitas, in 2009).

Atins de scleroza laterala amiotrofica, o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe cand avea 22 de ani, profesorul se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal.

Tags:Un comentariu

  1. Am citit (cred ca imediat dupa aparitie) cartea “Scurta istorie a timpului” si pot sa spun ca am fost impresionat de carte, in primul rand pentru simplitatea descrierii unor fenomene pe care nu eram pregatit sa le inteleg – eram elev in liceu, in clasa-a 10, deci nu aveam cunostintele de fizica necesare. Din puctul meu de vedere, Hawking e… tare!
    In ceea ce priveste colonizarea spatiului: mie mi se pare de bun simt sa o face, Fie ca e necesara la supravietuirea rasei umane sau pentru distractie si turism spatial. Au trecut cam multi ani de la ultima colonizare, America. A cam venit timpul pentru una noua. In scurt timp o sa avem si tehnologia necesara, asa ca nu vad de ce nu am face-o.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger