Hawaii este primul stat american care va interzice folosirea animalelor sălbatice pentru divertisment

0

Departamentul pentru agricultură al statului Hawaii a votat, săptămâna trecută, un pachet de legi care propune mai multe măsuri în sprijinul protecţiei vieţii sălbatice, între care interzicerea importului de animale sălbatice exotice cu scopul “expunerii lor” sau al folosirii lor în acte de divertisment.

Dacă pachetul legislativ va fi adoptat definitiv, Hawaii va deveni primul stat american care va interzice, astfel, folosirea urşilor, elefanţilor, felinelor mari şi a altor animale exotice în circuri şi, în general, în orice manifestare cu scop de divertisment. Excepţie de la regulă vor face filmările pentru realizarea unor pelicule cinematografice sau programe destinate televiziunii, filmări care vor avea loc numai în cadrul grădinilor zoologice administrate de către guvern. Elefanţii, felinele mari, primatele, rinocerii, hipopotamii, crocodilii, urşii, hienele şi alte animale nu vor mai putea fi folosite în spectacole de divertisment pentru public, în afara excepţiei amintite, scrie World Animal News.

“Sperăm ca Hawaii să devină un exemplu pentru alte state în asumarea acestui pas”, spune Inga Gibson, reprezentant al statului, citată de Humane Society. Se pare că pachetul de legi discutat de statul hawaiian a fost influenţat de documetarul “Tkye Elephant Outlaw”, realizat în anul 1994, care prezintă cazul unui elefant ce scăpase de la circ şi, în cele din urmă, a fost ucis de poliţie. În prezent, mai multe ţări, dar şi municipalităţi din 22 de state americane au implementat, parţial sau total, interdicţii privind folosirea animalelor în industria divertismentului. Legile dezbătute de Hawaii ar urma să intre în vigoare anul viitor, dacă toate organismele statale implicare vor vota pentru aplicarea lor. Reprezentanţii circurilor sunt total nemulţumiţi de măsură şi acuză activiştii pentru drepturile animalelor că prezintă eronat viaţa animalelor din circuri, pentru a obţine astfel de interdicţii.

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger