“Hârtie pentru apă”: Două surori fac şi vând origami ca să ajute la ridicarea de fântâni în lume

0

Două surori, în vârstă de 9 şi 11 ani, au vândut până acum origami în valoare de 650.000 de dolari, bani pe care i-au folosit pentru a ajuta la construirea de fântâni în diferite ţări din lume. Katherine (9 ani) şi Isabelle Adams (11 ani) şi-au dezvoltat talentul de a realiza diverse obiecte în tehnica origami pe când erau abia nişte fetiţe.

Cu banii câştigaţi până acum din vânzarea de origami, adică 650.000 de dolari, fetele au ajutat la ridicarea a 70 de fântâni în mai multe ţări din lume, inclusiv din Africa, dar şi în India, Mexic, Peru şi chiar SUA. Primele donaţii pe care le-au primit (în schimbul origami-urilor) au ajutat la construirea unei fântâni în Etiopia. De patru ani încoace, fetele şi-au dedicat talentul acestui scop.

Astfel, a apărut organizaţia “Paper for Water”, care a transformat activitatea fetelor într-o operaţiune non-profit, dar pusă la punct profesionist şi, în acest fel, munca lor are acum impact la nivel global. “Dacă fiecare om din lume ar ajuta, cu oricât de puţin, am obţine mult mai mult, pentru că puţin şi cu puţin ajung să facă mult. Arta origami este o modalitate uşoară pentru oricine, la orice vârstă, să ajute la schimbarea lumii”, a declarat Isabelle pentru Good News Network.

“Paper for Water” poate fi găsită pe această pagină de Facebook sau pe site-ul dedicat, de unde se pot achiziţiona obiectele realizate de cele două surori.

 

Sursa şi foto: TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger