”Harta vieții” vrea să inventarieze toate speciile de pe Pământ

0

Deși acum se cunosc doar jumătate dintre speciile care trăiesc pe Terra, un proiect de la University of Colorado Boulder încearcă să facă inventarierea exhaustivă. ”Map of Life” își propune nu doar să treacă în revistă toate viețuitoarele planetei, ci și să le indice poziția pe hartă.

 

Pe lângă coordonatele geografice, realizatorii proiectului intenționează să afișeze și observații privind aceste specii, de la note de teren, până la indicațiile care însoțesc exponatele din muzeele de istorie naturală. De asemenea, accesând fiecare locație de pe hartă, utilizatorii pot căuta toate speciile indexate pentru o regiune anume.

”Imaginați-vă că ați avea la dispoziție cel mai bun ghid de teren. Când mergeți în rezervații sau în natură, aveți la îndemână nu doar o carte tipărită, ci un instrument incredibil care schimbă total perspectiva și la care puteți contribui,” a declarat Robert Guralnick, unul dintre autorii proiectului, pentru Good.is.

Deocamdată, ”Harta vieții” este disponibilă în variantă beta, accesibilă la mappinglife.org. Sunt catalogate momentan 25.000 de specii, însă varianta finală va îngloba aproape un milion.

 

Sursa: Good.is


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger