Harta unde puteţi găsi şi adăuga toalete din toată lumea

0

Fără îndoială că v-aţi confruntat cel puţin o dată cu nevoia urgentă de a găsi cea mai apropiată toaletă şi totodată cu frustrarea în faţa oraşelor nu tocmai prietenoase cu nevoile fiziologice urgente. Max Gaudin s-a gândit la acelaşi lucru în timpul ultimei ediţii a carnavalului de Mardi Gras organizate în New Orleans, când străzile au fost luate cu asalt de mulţimi, iar căutarea unei toatele a devenit o misiune în toată puterea cuvântului. Doar că Gaudin a mers un pas mai departe şi a creat Airpnp.

 

toilet-sign

 

Airpnp este o aplicaţie care permite utilizatorilor din toată lumea să adauge pe hartă puncte unde se află toalete la oamenii pot merge să-şi astâmpere nevoile urgente, fie că e vorba de toalete publice sau private. Încă de la lansare, aplicaţia s-a bucurat de un mare succes, astfel încât utilizatori din multe colţuri ale lumii s-au îngrămădit să completeze ceea ce, până acum, este cea mai mare hartă a toaletelor. Celor câteva sute de destinaţii fizilogice li se pot adăuga oricâte, în funcţie de dotările oraşului şi hărnicia internauţilor – până acum, după cum spun creatorii aplicaţiei, francezii sunt cei mai productivi.

Procedura de adăugare este relativ simplă: trebuie să vă creaţi un cont pe site-ul Airpnp sau să vă autentificaţi cu contul de Facebook. Apoi, trebuie să adăugaţi coordonatele toaletei, detalii despre condiţiile oferite (dacă este curată, dacă are hârtie igienică, dacă se percepe vreo taxă etc.) şi, preferabil, o fotografie a acesteia.

Printre ofertele disponibile până acum, se numără toalete cu acces liber, dar şi toalete mai sofisticate, unde pentru 15 minute, taxa este de 6 dolari sau, pentru cinci minute, 8 dolari. În România, nu există momentan nicio toaletă prezentă pe Airpnp.

Sursa: Fastcoexist

Puteţi citi şi:

Cât ne-a luat să ajungem la WC: O scurtă istorie a toaletelor

Idei pentru viitorul toaletelor

7 miliarde de oameni, sute de milioane de probleme fecale

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger