Oamenii trăiesc cel mai mult în țările dezvoltate cu sisteme de sănătate finanțate de stat precum Japonia, Canada sau Marea Britanie, unde speranța de viață este, în medie, de 80 de ani.
Micul paradis fiscal Monaco, unde locuitorii săi sunt cunoscuți pentru o sănătate de fier, are cea mai mare speranță de viață de 89,68 de ani, cu cinci ani mai mult decât oriunde în lume. La polul opus se află statul african Chad, cu o speranță de viață de doar 48,69 de ani.
Speranța de viață în America este pe locul al 51-lea în statistica realizată de CIA, cu 78,49 de ani, mai scăzută decât în Canada (81,48), Australia (81,90), Noua Zeelandă (80,71), Japonia (83,91), Marea Britanie (80,17) și mare parte din Europa.
În topul primelor cinci state cu cea mai mare speranță de viață, Japonia este cel mai mare stat, restul fiind orașe-stat.
Speranța de viață în America de Sud este, în medie, cu 10 ani mai mică decât în America de Nord.
Oamenii trăiesc cel mai puțin în regiunea sub-sahariană, niciuna dintre țările din zonă neavând o speranță de viață peste 60 de ani.
Doar câteva țări asiatice, printre care Afghanistan (49,72) au speranță de viață comparabilă cu țările sub-sahariene.
Datele CIA arată că femeile trăiesc, în medie, mai mult decât bărbații. Speranța de viață în Monaco pentru femei este de 93,77, iar pentru bărbați de 85,74 de ani.
Sursa: DailyMail