Harta orașelor vulnerabile la valurile de căldură

0

Bucureștiul se află pe harta orașelor vulnerabile la valurile de căldură pe măsură ce clima se schimbă. Capitala se numără printre cele 500 de orașe de pe harta interactivă Eye on Earth realizată de Agenția Europeană de Protecție a Mediului, care a clasificat orașele în funcție de numărul de nopți tropicale și zile fierbinți.

 

 

Harta orașelor vulnerabile la valurile de căldură arată procentul de spațiu verde în orașe ce ar putea asigura efectul de răcire în timpul valurilor de căldură, densitatea populației care este asociată cu riscuri precum lipsa spațiului verde sau cu incidența clădirilor masive ce stochează căldură, dar și modele computerizate privind previziunile referitoare la numărul de nopți tropicale și zile fierbinți pentru perioada 2071 – 2011.

Scimbările climatice vor schimba intensitatea și frecvența a inundațiilor și temperaturilor extreme în mai multe părți ale Europei. Riscurile asupra orașelor Europei sunt detaliate în raportul Agenției – Urban Adaptation to climate change in Europe.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger