Harta globală a cablurilor de internet

0

Revista Fortune şi grapfhic designer-ul Nicolas Rapp s-au aliat cu compania GeoTel Communications, care realizează hărţi ale cablurilor din fibră optică şi ale sistemelor informaţionale geografice ce contectează oamenii din întreaga lume, pentru a realiza harta de mai jos, informează Daily Mail. Harta arată locurile cheie în care sunt amplasate cablurile din fibră optică (de regulă sub oceane) – conexiunile de mare viteză ce formează “coloana vertebrală a internetului”.

 

Sursa: nicolasrapp.com. Click pe imagine pentru a lărgi

 

Nicolas Rapp descrie pe site-ul său, unde puteţi afla mai multe detalii despre proiect, cum stă treaba cu aceste cabluri care au făcut din internet un fenomen global:

Lumina pătrunde pe un ţărm şi iese pe celălalt, transformând aceste cabluri în conducte fundamentale de informaţii care se răspândesc în satul global. Pentru a face ca lumina să traverseze distanţe uriaşe, mii de volţi de electricitate sunt trimişi prin învelişul de cupru al cablului pentru a alimenta relee de dimensiunea şi forma unui ton de 270 de kilograme. Când un cablu ajunge pe o coastă, el pătrunde într-o clădire numită “staţie de acostare”, care primeşte şi transmite fasiculele de lumină trimise de-a lungul apei. Liniile de fibră optică se conectează apoi la noduri cheie, cunoscute sub numele de “punctele de schimb ale internetului”, care, în marea lor majoritate, urmează geografia şi populaţia.

 

Puteţi accesa şi:

Harta cablurilor de internet îngropate sub ape

Graful tuturor ideilor din istoria lumii

Harta mondială a consumului de droguri

Harta microbilor

Harta tuturor rutelor de transport de pe Pământ

Harta lumii după mărimea penisului


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger