Harta celor mai scumpe oraşe din lume în 2013

1

Topul celor mai scumpe oraşe ale anului abia încheiat are, în vârf, capitala Marii Britanii, Londra – oficial cel mai scump oraş din lume în acest moment. Pe harta de mai jos puteţi vedea şi alte oraşe din acest top, cele scumpe fiind marcate cu roşu, iar cele mai ieftine marcate cu verde. Topul a fost realizat pe baza unor date privind costurile vieţii adunate de site-ul Expatistan.

 

 

În Londra, o chirie lunară pentru un apartament cu un dormitor a ajuns la 4.250 de dolari, scrie Business Insider, un abonament lunar pentru transportul în comun – 215 dolari şi o tunsoare simplă, pentru bărbaţi, 28 de dolari. Topul primelor cinci cele mai scumpe oraşe din lume este completat de Oslo, Geneva, Zurich şi New York. La coada listei, adică în zona celor mai ieftine oraşe, se află Caracas (Venezuela), Kolkata, Hyderabad, Pune şi Madras (India). Potrivit site-ului care a adunat şi comparat datele, Londra este aproximativ cu 1000% mai scumpă decât Caracasul.

Printre datele înregistrate şi comparate de echipa Expatistan pentru sute de oraşe din întreaga lume se numără costul chiriilor (locuinţelor), preţul hainelor, costul transportului, al medicamentelor şi, desigur, costul mâncării. Iată lista celor 20 cele mai scumpe oraşe din lume, conform calculelor bazate pe datele menţionate anterior:

1. Londra (Marea Britanie)

2. Oslo (Norvegia)

3. Geneva (Elveţia)

4. Zurich (Elveţia)

5. New York (SUA)

6. Lausanne (Elveţia)

7. Singapore (Singapore)

8. Paris (Franţa)

9. San Francisco (SUA)

10. Copenhaga (Danemarca)

11. Sydney (Australia)

12. Hong Kong (China)

13. Brisbane (Australia)

14. Haga (Olanda)

15. Stockholm (Suedia)

16. Honolulu (SUA)

17. Amsterdam (Olanda)

18. Melbourne (Australia)

19. Tokyo (Japonia)

20. Washington D.C. (SUA)

 

Pe site-ul Expatistan găsiţi o hartă interactivă cu costul vieţii în oraşe ale lumii în 2013.

 

Sursa şi foto: Business Insider

 

Puteţi citi şi:

Expatisation compară costurile vieţii în diferite oraşe ale lumii

Omenirea e fericită


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger