Hala Republica din Capitală va fi transformată în parc ştiinţific

0

Primăria Sectorului 3 din București vrea să achiziţioneze Hala Republica cu scopul de a dezvolta un parc ştiinţific în sector, arată un comunicat al instituției, publicat de b365.ro. Costurile iniţiale pentru cumpărarea proprietăţii, care cuprinde 60.000 de metri pătraţi, precum şi clădiri aflate în patrimoniul naţional, se ridică la aproximativ două milioane de euro (plus TVA).

 

 

Conform studiului de oportunitate, realizarea acestui proiect va conduce la formarea unui nou pol urban de dezvoltare într-un sector în care, în prezent, există un singur astfel de pol major, în zona centrului istoric. Potrivit administrației locale, inițiativa ar urma să aibă un impact semnificativ în crearea de locuri de muncă, creşterea calităţii vieţii comunităţii și a nivelului educaţional, atragerea unui segment de populaţie bine pregătit profesional, asigurarea spaţiului fizic pentru muncă, locuire, petrecerea timpului liber şi furnizarea de servicii.

Primăria Sectorului 3 intenţionează să aleagă varianta de proiect care se înscrie ca obiectiv cât mai exact în planul de dezvoltare regională astfel încât să poată fi accesate din alocările Uniunii Europene. Acest proiect va permite Primăriei Sectorului 3 să reabiliteze şi să protejeze toate clădirile de patrimoniu, unele dintre ele monumente de arhitectură de interes naţional, care vor fi achiziţionate.

 

Puteți accesa și:

FOTO Povești post-industriale: doi fotografi, 38 de zile, 45 de localități

Povești cu oameni și locuri din foste orașe industriale, cu Ioana Cîrlig

FOTO Cum poate fi transformată o fostă fabrică de ciment

Cum se poate transforma prin artă un oraș minier


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger