Hair-stylistul care oferă tunsori gratuite oamenilor străzii

1

Mark Bustos este hair-stylist la un salon scump în New York, dar nu doar bogații ajung pe scaunul lui. În fiecare duminică, singura lui zi liberă din săptămână, el se plimbă pe străzile New York-ului oferindu-și serviciile celor care nu își permit o vizită la salon.

 

mark

 

“Vreau să fac ceva drăguț pentru tine azi”, le spune el trecătorilor cărora le oferă o tunsoare nouă. În fiecare duminică, Mark tunde cam șase persoane. El a început să facă asta în mai 2012 după ce și-a vizitat rudele în Filipine. Când se afla acolo, a închiriat un scaun într-o frizerie și le-a oferit copiilor săraci o tunsoare gratuită.

“Am avut un sentiment puternic de satisfacție și am decis să aduc energia asta pozitivă și la New York”, spune Bustos, de 30 de ani. El mai “împarte” tunsori gratuite și în Jamaica, Costa Rica și Los Angeles.

Dintre toți clienții lui Bustos, pe unul și-l amintește cu precădere. “Jemar Bank – nu o să uit numele lui niciodată. După ce i-am oferit o tunsoare și ceva de mâncare, nu a avut nimic de zis pe durata procesului, până ce i-am arătat cum arăta la sfârșit. Primul lucru pe care mi l-a zis a fost: ‘Știi pe cineva care face angajări?’”, își amintește hair-stylistul.

De multe ori, Bustos merge în căutare de clienți pentru tunsorile gratuite împreună cu prietena lui care îi întreabă ce le-ar plăcea să mănânce, oamenii fiind surprinși de întrebare, având în vedere că în cel mai bun caz ei primesc resturi de mâncare.

Bustos spune că oferă tunsorile gratuite în plină stradă tocmai ca oamenii să găsească inspirație de a face, la rândul lor, o faptă bună.

Sursa: Huffington Post

 

Puteți accesa și:

FOTO Portrete profunde ale oamenilor străzii

Cum se folosesc orașele de design pentru a-i ține la distanță pe oamenii străzii

33 de orașe americane interzic oamenilor să ofere hrană celor fără adăpost


Un comentariu

  1. si in Romania se face. In Cluj e o coafura ce o data pe luna tunde gratuit copii cu autism (copii fricosi! ), ce tund gratuit si nu cer bani dar cer o donatie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger