Hackerii dau în judecată guvernul german pentru că ar fi ajutat spioni străini

0

Chaos Computer Club, autonumită cea mai mare asociație de hackeri din Europa, cu sediul în Germania, și Liga Internațională pentru Drepturile Omului au înaintat o plângere penală procurorilor federali în care susțin că Angela Merkel, guvernul pe care îl conduce și oficialii în materie de securitate au tolerat și chiar ajutat membri ai Agenției Naționale de Securitate din SUA (NSA) și ai serviciului de informații britanic GCHQ care spionau cetățeni germani, scrie NPR.org.

Cele două grupuri indică drept dovezi o serie de documente dezvăluite de Edward Snowden, care arată că e-mail-urile, mesajele de pe rețelele sociale și telefoanele cetățenilor de rând din Germania sunt monitorizate dincolo de legea germană. “Prin această plângere penală sperăm ca procurorul general federal să lanseze în sfârșit investigațiile”, au spus membrii Chaos Computer Club, o asociație care militează de regulă pentru extinderea drepturilor la intimitate și demascarea erorilor din sistemele de securitate electronice.

Procurorii federali se gândesc de luni de zile să lanseze o investigație privind presupusele activități ale NSA și acum vor fi nevoiți să ia în calcul și noua plângere penală. Guvernul german și-a exprimat îndoiala privind unele afirmații și negociază un acord de non-spionaj cu SUA. Cu toate astea, legiuitorii din opoziție spun că administrația Merkel nu a reușit să pună îndeajuns de multă presiune pe Washington din teama de a nu pune în pericol relațiile diplomatice și cooperarea dintre serviciile de informații.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger