Hackerii chinezi au atacat New York Times

0

New York Times susține că hackeri din China s-au infiltrat în rețeaua sa în ultimele patru luni și au obținut parole ale reporterilor, pe care le-au folosit pentru a accesa 53 de computere, mare parte din ele aflate în afara redacției. Se presupune că au vrut să adune informații despre subiecte legate de familia premierului chinez.

Atacul a început pe 13 septembrie anul trecut și s-a desfășurat în perioada în care reporterii cotidianului american derulau o investigație privind averea uriașă acumulată pe ascuns de prim-ministrul Chinei, Wen Jiabao (foto), informează Boingboing. Infiltrarea s-a produs în momentul în care jurnaliștii finalizau investigația, care a fost publicată pe 25 octombrie.

Experții în securitate angajați de New York Times (NYT) pentru a detecta și bloca atacuri informatice au adunat dovezi digitale ce atestă că hackeri chinezi, care au folosit metode asociate cu armata chineză din trecut, au spart conturile de e-mail ale șefului biroului NYT din Shanghai, David Barboza, care a scris despre rudele premierului chinez, și șefului biroului pentru Asia de Sud din India, Jim Yardley, care fusese înainte șef de birou în Beinjing. Experții nu au găsit dovezi cum că hackerii au accesat, descărcat sau copiat mail-uri sensibile sau documente din cadrul investigației.

Aflați mai multe pe New York Times.

Foto: Flickr/World Economic Forum


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger