Hackerii au spart contul de Twitter al Burger KIng, înlocuind logoul cu cel de la McDonald's

0

S-ar părea că niciun domeniu nu scapă de hacking, nici măcar atunci când e vorba de industria fast food-ului. Ieri, contul de Twitter al Burger King a fost atacat de hackeri, care au postat mesaje obsecene și au înlocuit poza de profil cu logoul concurenței, McDonald’s.

 

55 de tweet-uri au fost postate de ”ocupanții” abuzivi ai contului din rețeaua socială, printre care și unul care afirma că Burger King a fost cumpărat de rivalii de la McDonald Corp, ca urmare a consumului masiv de droguri în rândul angajaților. Hackerii au postat apoi fotografi cu ”angajați” ai Burger King injectându-și droguri, urmate de mesaje rasiste sau injurioase. De asemenea, imaginea de fundal de pe contul de Twitter a fost înlocuită cu o reclamă la Fish McBites, un nou produs McDonald’s, hackerii amenințându-i pe followerii Burger King că ”dacă vă prindem că mâncați la Wendy’s, ați încurcat-o.” Odiseea hackerilor puși pe glume a durat o oră și un sfert, după care Burger King a solicitat celor de la Twitter suspendarea contului, pe care compania îl folosește de câteva ori pe săptămână pentru a-și face reclamă la sendvișurile cu pui.

Potrivit Associated Press, Twitter a anunțat la începutul lui februarie că rețeaua socială a fost atacată, hackerii furând numele de utilizator și parolele pentru 250.000 de conturi. Reprezentanții Burger King au declarat că nu știu cine sunt autorii hackingului și că administrarea contului de Twitter este atribuită unei agenții de media, fără a se preciza însă câte persoane au acces la parola contului. În cursul zilei de luni, compania și-a cerut scuze celor care îi urmăresc pe Twitter. De asemenea, McDonald Corp și-a asigurat fanii, tot pe Twitter, dar pe contul propriu, că nu are nimic de-a face cu acest incident.

Sursa: Associated Press

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger