Hackerii Anonymous susţin că au atacat serverele companiilor petroliere din Arctic

0

Gruparea kacktivistă Anonymous spune într-o declaraţie publicată pe site-ul Pastebin.com că a pătruns pe serverele ale cinci companii care au de gând să foreze după petrol şi gaze naturale în zona arctică şi a postat online sute de adrese şi de parole de mail ale acestora. Acţiunea ar fi venit în sprijinul protestelor Greenpeace faţă de explorarea resurselor naturale în Arctic, însă Anonymous subliniază că nu a fost plănuită în parteneriat cu organizaţia de mediu.

 

 

Companiile afectate au fost Shell, BP Global, ExxonMobil, Gazprom şi Rosneft. Hackkerii au făcut publice informaţiile pentru 190 de conturi de la Gazprom şi 80 de la Rosneft, precum şi detalii de acces la baza de date, cu precizarea că atacul nu a fost facilitat de o vulnerabilitate software, ci de o greşeală făcută de webmaster.

Autorul declaraţiei, care s-a identificat prin nick-ul de Twitter @le4ky, a spus că forarea în zona arctică conduce la topirea calotelor glaciare şi sporeşte riscul poluării cu petrol a apelor oceanice, adăugând că scurgerile accidentale sunt mai probabile decât în locurile convenţionale din largul coastelor de unde se extrage petrolul, din cauza climei şi a riscului ca o platformă petrolieră să fie lovită de un aisberg.

Gruparea Anonymous spune că prima fază a acestui proiect a avut loc luna trecută, când hackerii au spart conturi pentru a semna o petiţie pentru salvarea zonii arctice. La 26 iunie, gruparea a făcut publice 300 de adrese şi parole de mail de la Exxon, însă folosirea lor ulterioară pentru obţinerea unor informaţii financiare i-a îndemnat pe membrii grupului să dezvăluie mai puţine date în noua fază a proiectului.

Sursa: The Moscow Times

 

Puteţi accesa şi:

FOTO Proteste Greenpeace faţă de explorarea petrolului în Arctic


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger