Guvernul scoțian vrea să convingă femeile să se lase de alcool printr-o aplicație de mobil

0

În cadrul unei campanii mai largi, menită să reducă numărul de boli și de morți asociate alcoolului în rândul femeilor, cabinetul ministrului sănătății din Scoția a lansat aplicația gratuită Drinking Mirror, care marșează pe înclinația umană spre vanitate, scrie Wired.com. Aplicația de Android le arată femeilor cât de bătrâne vor părea în 10 ani dacă dau pe gât 10 pahare de vin pe săptămână.

 

Flickr/xlordashx

 

Oficialii scoțieni spun că numărul deceselor în rândul femeilor trecute de 30 și de 40 de ani s-au dublat în ultimii 20 de ani, în timp ce incidența cirozelor s-a triplat. Pentru a răspunde la această problemă, guvernul a demarat campania “Drop a Glass Size“, prin care și-a propus să reducă numărul de pahare de vin consumate de femei săptămânal. Aplicația Drinking Mirror, care a însoțit campania, fotografiază chipul utilizatoarei și o întreabă câte pahare de vin de 175 de mililitri a băut în fiecare săptămână – de la niciunul, până la peste 10.

Dacă utilizatoarele consumă între unul și cinci pahare, aplicația îi transformă chipul într-o versiune mai înroșită și mai îndesată a celui actual. Șase pahare sau mai mult aduc cu sine un nas roșu, fălci lăsate și ochi injectați. Deși aplicația are multe hibe, ea este considerată utilă pentru înfricoșarea utilizatoarelor. Potrivit guvernului, 38% dintre femei depășesc limita zilnică și săptămânală de alcool propusă oficial (între două și trei unități a câte 175 ml), însă nu oferă date și despre bărbați, care pot consuma trei până la patru unități.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger