Guvernul nigerian a “concediat” 24.000 de angajaţi fantomă

1

În urma unui audit, guvernul nigerian a decis înlăturarea de pe statele de plată a circa 24.000 de anagajati, care s-au dovedit inexistenți. Potrivit Ministerului Finanțelor, această “curăţenie” va duce la economisirea a peste 11 milioane de dolari, în fiecare luna.


Acest audit, informează BBC, face parte dntr-un program anti-corupție demarat de președintele Muhammadu Buhari, ales în funcție anul trecut. Cea mai mare economie a Africii și cel mai mare producător de petrol de pe continent, Nigeria se confruntă în present cu o prăbușire a prețurilor la petrol, precum și cu o inflație în creștere. De asemenea, creșterea economică înregistrată este cea mai scăzută din ultimii zece ani.

În cadrul auditului organizat la sfârșitul anului trecut în administrația publică, s-au folosit date biometrice și s-au verificat datele bancare ale celor cărora le erau virate în fiecare luna salarii. Prin acest proces, s-a constatat, printre altele, că unii dintre cei care figurau că angajați nu corespundeau cu cei care primeau banii aferenți salariilor, prin bancă. De asemenea, investigația a mai scos la iveală că unii angajați primeau salarii din surse multiple. În total, s-au descoperit 23.846 de angajați-fantomă, care au fost insalturati de pe statele de plată, urmând că, de acum încolo, să se realizeze periodic verificări similare, pentru a preveni fraudele.

Sursa: BBC


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger