Guvernul din Singaporeîmparte bani cetăţenilor ca urmare a creşterii economice record de 14,5%

2

Autorităţile din Singapore vor cheltui 5,2 miliarde de dolari pe beneficii pentru populaţie incluzând reduceri de taxe şi bonificaţii pe măsură ce guvernul se pregăteşte de alegerile de anul viitor, informează Bloomberg.

Guvernul va înmâna bani cetăţenilor ca “dividende” ale creşterii record, va amenaja locuinţe şi va investi în creşterea productivităţii, a declarat ministrul Finanţelor Tharman Shanmugaratnam. Companiile vor fi nevoite să crească contribuţiile la fondurile de pensii ale cetăţenilor şi vor plăti mai mult pentru a angaja cetăţeni străini.

Primul ministru Lee Hsien Loong a promis că se va asigura ca familiile cu venituri mici nu vor fi excluse din exansiune, într-o perioadă în care inflaţia ameninţă să erodeze puterea de cumpărare în Asia. Economişti ai Citigroup Inc. şi Standard Chartered Plc spun că planul înseamnă cheltuieli mai mari pentru firme în contextul în care preţul pentru consumator este deja la un nivel record al ultimilor doi ani.

Administraţia se aşteaptă ca inflaţia să aibă o medie de între 3 şi 4% în acest an, mai mare faţă de previziunea anterioară de 2-3%. Preţurile pentru consumatori ar putea, de asemenea, să crească cu 5-6% în primele luni ale anului 2011.

“Costul ridicat al vieţii este o îngrijorare”, a spus ministrul Finanţelor la prezentarea bugetului. “Le oferim cetăţenilor cu venituri mici şi medii beneficii care înseamnă pentru multe locuinţe mai mult decât acoperirea creşterii cheltuielilor, chiar înainte de a lua în calcul creşterea salariilor”, a mai spus acesta.

Creşterea economică din Singapore va scădea în acest an la mai puţin de jumătate din ritmul din 2010, când economia a crescut cu 14,5%, cea mai ridicată rată din 1965. Creşterea din acest an se va ridica la 4-6%, mai arată previziunile.

Printre măsurile anunţate se numără o reducere de 20% a impozitului pe venitul din 2010 cu o limită de aproximativ 1.500 de dolari şi scutirea de taxa pentru radio şi televiziune. Guvernul va suplimenta, de asemenea, salariile cetăţenilor cu venituri mici. Companiile vor creşte fondurile de pensii pentru cetăţeni de la 15 la 16%, treptat, din salariu.

Foto: Flickr / Milo Riano

Citiţi şi:

Tokyo, cel mai verde oraş din zona Asia-Pacific

Schemă românească de credite subvenţionate pentru fermieri, aprobată de CE

Creşterea energiei solare s-a dublat în 2010

Tags:2 comentarii

  1. Bai ! nu mai aveti nici un respect pentru cititori ?? Ce inseamna aia SINAPORE ??? daca greseam eu care sunt un neica nimeni nu ar fi fost mare lucru dar la voi am pretentie .

  2. E vorba de un foc de paie.
    Singapore e o tara asasinata economic.
    Cresterea se datoreaza trans-shippingului pe care-l fac unii pentru a nu plati taxe anti-dumping pentru marfa din China.La fel face si Malaezia.
    Asta nu-i o solutie.
    Aceste tari vor avea probleme in viitor, si ca urmare a freneziei si a masurilor pe care ele iau acum, precum si ca urmare ca nu-si astern cum trebuie viitorul.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger