Guvernul din Malawi propune interzicerea vânturilor trase în public pentru a stopa poluarea aerului

3

Doi dintre cei mai în vârstă oficiali din Malawi dezbat aprins dacă o nouă lege votată de parlamentarii din statul african va incrimina flatulențele pentru a promova „decența publică”. Noua lege, care va intra în vigoare de săptămâna viitoare, spune așa: „Orice persoană care viciază aerul și îl face nociv pentru sănătatea persoanelor care locuiesc sau au treabă în vecinătate ori sunt în trecere printr-un loc public se vor face vinovați de infracțiune”.

Ministrul justiției din Malawi, George Chaponda, este de părere că vânturile trase în public ar trebui să fie incluse printre ofensele sancționate de noua lege, informează Huffington Post. „Mergeți pur și simplu la toaletă când vă vine să faceți asta”, a declarat oficialul pentru postul local de radio, înainte să precizeze că autoritățile locale se vor ocupa de orice infractor. Potrivit site-ului de știri Afrik News, noua lege îi vizează și pe cetățenii care ponegresc locurile de înmormântare sau pe cei care se pretind a fi ghicitori.

Pe de altă parte, procurorul general al statului african, Anthony Kamanga, spune că vicicerea aerului se referă doar la poluarea directă a atmosferei. „Cum poate o persoană rațională să deducă faptul că această clauză incriminează flatulențele în public mă depășește”, susține el, completat de un cetățean de rând: „Cum poate guvernul să incrimineze eliberarea gazelor intestinale…Toată lumea face asta, chiar dacă o face în public sau dacă actul este însoțit de un sunet plictisitor. A-l transforma într-o ofensă înseamnă batjocorirea democrației”.

Foto: Flickr/banjo d

Citiți și:

Amazonul se transformă din “chiuvetă pentru emisii” în sursă de poluare

Atlasul emisiilor: Creşterea emisiilor în China anulează scăderea emisiilor din vest

Tricourile care te anunţă când eşti într-un loc poluat

CE a amânat revizuirea legislaţiei privind calitatea aerului

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Guvernul din Malawi propune interzicerea vânturilor trase în public pentru a stopa poluarea aerului » Think Outside the Box -- Topsy.com

  2. In Malaesia de exemplu (tara tot preponderent musulmana) masturbarea se pedepseste de asemenea. ..Si nu oricum , cel care e prins asupra faptului risca pedeapsa cu moartea chiar.

  3. stau shi ma intreb:cine o sa irupa primu-oana sau adrian/realitatea tv.
    shi daca nu cumva or sa zica “scuze” amindoi in acelashi timp…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger