Guvernul din Dubai le oferă cetățenilor câte un gram de aur pentru fiecare kilogram pierdut

0

Alarmat de creșterile în talie într-o țară în care fast food-ul e la mare căutare, însă nu și activitatea fizică, guvernul din Dubai s-a gândit să-i răsplătească pe cetățeni cu un gram de aur (în jur de 45 de dolari) pentru fiecare kilogram pierdut până la 16 august, scrie NPR.org. Cei care se înscriu în program trebuie să slăbească cel puțin două kilograme pentru a putea primi recompensa și vor beneficia și de expertiza unor specialiști în sănătate publică, care le vor propune metode sănătoase de a slăbi.

 

 

Flickr/Giorgio Monteforti

 

Potrivit Time.com, care citează un studiu realizat anul trecut, peste jumătate dintre locuitorii Dubaiului sunt supraponderali. Mai mult, rata obezității din regiune îi face concurență celei din SUA. În Arabia Saudită, o cercetare recentă a descoperit că 66% dintre bărbați și 71% dintre femei sunt supraponderali sau obezi, procentele fiind de 74% pentru bărbați și 77% pentru femei în Kuweit. Numai în Abu Dhabi, 30% dintre școlari sunt supraponderali sau obezi. Industria fast food-ului are un teren foarte fertil în Emiratele Arabe Unite, unde lanțuri americane precum McDonald’s, Subway sau KFC sunt foarte populare.

Diercția de sănătate publică din Dubai face eforturi pentru a-i educa pe cetățeni să facă alegeri alimentare mai sănătose, accentul fiind pus în primul rând pe copii. Oamenii care vor să primească aur trebuie să se înscrie în programul guvernamental până vineri, 19 iulie, și au aproape o lună la dispoziție pentru a aduna lingouri și pierde kilograme.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger