Guvernatorul Texasului a interzis oraşelor statului să interzică fracturarea hidraulică

1

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a semnat, la începutul acestei săptămâni, o lege care interzice oraşelor şi orăşelelor din statul Texas să interzică fracturarea hidraulică (fracking-ul), această posibilitate rămânând exclusiv la mâna autorităţii statale în materie de reglementare a petrolului şi gazelor.

 

 

Fracking-ul a fost interzis, până acum, în mai multe ţări din lume şi chiar în state şi oraşe americane: Tazmania, Scoţia, statul New York, cel puţin trei oraşe în statul Colorado, Beverly Hills – sunt doar câteva exemple. Aceste măsuri au avut un sprijin foarte amplu din partea oamenilor, locuitorilor ţărilor, statelor şi oraşelor unde s-au pus în aplicare. În unele cazuri, şi autorităţile au susţinut şi încurajat deciziile. Însă, când locul de baştină al metodei fracturării hidraulice, adică oraşul Denton din Texas, a luat o măsură similară (în luna noiembrie a anului trecut), lucrurile au început să fie privite cu alţi ochi de autorităţile texane.

Economia statului Texas depinde în proporţie ridicată de combustibilii fosili (de exploatarea acestora), astfel că s-au exercitat presiuni imense asupra legiuitorilor statului pentru a opri valul de interdicţii care ameninţa să apară după decizia luată de Denton. Astfel că luni, pe 18 mai, guvernatorul Texasului a promulgat legea care interzice oraşelor din Texas, mai mari sau mai mici, să mai aibă putere de decizie în acest sens: practic, le interzice să interzică fracking-ul. “Legea este menită să evite apariţia unor măsuri diferite de la regiune la regiune, de la oraş la oraş”, spun autorităţile, care lasă posibilitatea deciziei privind interdicţia fracking-ului doar în puterea autorităţii statale de reglementare a resurselor de tip petrol şi gaze naturale.

 

Surse şi mai multe detalii: Reuters, Huffington Post, Inhabitat

Foto: Cum arată Texasul ciuruit de sonde, văzut din avion

 

Puteţi citi şi:

Locul de baştină al fracturării hidraulice a interzis fracturarea hidraulică

VIDEO Cum afectează fracking-ul viaţa americanilor obişnuiţi din California

Cum se vede din avion Texasul ciuruit de sonde


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger