Gustarea viitorului? Chipsurile din carne

1

chips

Este posibil ca, in foarte scurt timp, consumatorii sa fie indemnati sa renunte la traditionalele chipsuri din cartofi (care abunda, oricum, in sare si grasimi) si sa apeleze la chipsuri din carne. Mai sanatoase, acestea din urma ar putea constitui o solutie la tot mai presanta problema a obezitatii in societatea britanica, relateaza The Telegraph.

Subtiri, crocante, bogate in proteine dar sarace in grasimi, chipsurile din carne de vita sau de curcan par sa reprezinte o solutie pentru hrana viitorului. Cel putin asta sustin cercetatori de la un laborator din North Yorkshire, Marea Britanie, care au dezvoltat deja o formula de producere a noii gustari.

Materia prima, carnea, este pulverizata si amestecata cu o emulsie. Compozitiei rezultata i se adauga apoi un agent de intarire (probabil albumina sau un amidon), iar ulterior aceasta este incalzita usor intr-un dispozitiv speciala, urmind ca apoi sa fie feliata in bucati subtiri si in cele din urma supusa unui proces mai intens de ardere, pentru a deveni crocanta.

Compania producatoare, Cranswik – care este unul din cei mai importanti producatori alimentari din Marea Britanie – estimeaza ca noile chipsuri vor fi ambulate in tuburi precum cele de Pringle.

Noile chipsuri vor avea 399 de calorii (la 100 de grame), comparativ cu 540 de calorii la 100 de grame, cum e la chipsurile din cartofi. Cantitatea de grasime – 8.1g (18 g la chipsurile din cartofi), in timp ce cantitatea de sare va fi sesizabil mai mica.

Produsul urmeaza sa intre pe piata britanica la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011.

Tags:



Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger