Gus Van Sant regizează un film anti-fracking

1

Promise Land, o nouă producţie la care regizorul american va începe filmările pe 23 aprilie şi care ar urma să ruleze în cinematografe anul viitor, nu este un documentar, ci un film artistic cu Matt Damon, John Krasinski, Frances McDormand şi probabil Hal Holbrook despre care se spune că ar urma să pună în lumină metoda numită fracţionare hidraulică (fracking), pe care Chevron vrea s-o introducă şi în România pentru exploatarea gazelor de şist, şi pericolele ce i-au fost asociate.

 

 

Până acum se ştiu puţine informaţii despre intriga filmului, însă se pare că Matt Damon şi John Krasinski vor juca în postura de directori executivi ai unor mari corporaţii rivale, primul interpretând un personaj a cărui viaţă este dată peste cap după ce se mută într-un orăşel de provincie. Frances McDormand ar urma să-l joace pe partenerul de vânzări al lui Damon, care preferă să joace după reguli, iar Rosemarie DeWitt va interpreta rolul unei învăţătoare prinsă între personajele lui Matt Damon şi John Krasinski. Holbrook va fi un inginer care trăieşte în orăşelul cu pricina şi care se opune preluării corporatiste iniţiate de Damon.

Săptămâna trecută, realizatorii filmului pro-fraking Frack Nation au spus că Promise Land va fi un “blockbuster de Hollywood anti-fracking”. Respectiva tehnologie constă în despicarea rocilor, în mod artificial, la adâncimi de 3-6 kilometri. O medie de 60 de milioane de litri de apă sunt injectate la fiecare lovitură în sol, sub o presiune imensă. Apa este amestecată cu susbtanţe chimice foarte toxice şi cancerigene, cum ar fi benzenul şi etilena.

Sursa: Grist, The Washington Times, IMDB

 

Puteţi citi:

Studiu: tehnologia de tip “fracking” şi riscul de cancer

Exploatarea gazelor de şist. “Goana după aur”: Războiul secret al conturilor grase cu oamenii mici

Exploatarea gazelor de şist (II) “Goana după aur”: Riscuri? O poluare potenţială nu-i o dramă!


Un comentariu

  1. Pingback: Scrisoarea unui american din Ohio, „the fracking state” | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger