VIDEO Guerrilla gardening: Roșii și castraveți, plantate noaptea într-un spațiu preluat abuziv

3

Un tânăr din Brooklyn, New York și-a descoperit superputeri de … grădinar. Eroul a preluat abuziv un spațiu părăsit care devenise groapă de gunoi în cartierul său și l-a transformat în grădină de legume.

El a demarat operațiunea la miezul nopții, cu ajutorul a doi-trei prieteni, după ce s-a pregătit câteva săptămâni în avans. A curățat locul și a plantat roșii, cartofi, castraveți sau oregano, iar în scurt timp au și înflorit.

În aventura sa “grădinărească”, Todd Bieber s-a confruntat cu un hoț, și-a mărturisit fapta unui preot catolic și și-a cunoscut vecinii care au contribuit la udarea legumelor sau realizarea suporturilor pentru tufele de roșii.

El a realizat două filme despre micuța grădină de lângă o parcare în Brooklyn și speră să inspire și alți oameni să ocupe spațiile abandonate și să le transforme în grădini. Sentimentul pe care îi ai când mănânci alimente crescute cu propriile mâini este de nedescris, spune Todd.

Tags:3 comentarii

  1. fantastic, sunt in extaz, nu m-as fi gandit niciodata la asa o solutie nonconformista… duceti va in orice orasel prapadit din tara asta si o sa descoperiti nenumarati pensionari subversivi sau proletari fanatici ai agriculturii eco, care imprejmuiesc ca haiducii parcele din spatiul public din spatele blocului ca sa creasca arpagic si verze bio. sa inteleg ca pensionarii si taranii nostri urbani put si de aia nu si gasesc locul in articolul vostru de activism eco & guerilla urbana? snobilor!

    • E plin siteul nostru de articole despre agricultura românească, urbană sau rurală – dosare, materiale de analiză, interviuri și povești cu pensionari, de care-ti plac tie (una dintre multe – https://totb.ro/un-pensionar-optimist). Aici era vorba de refolosirea unei gropi de gunoi deci era un subiect pe profilul nostru. oricum, înainte să ne acuzi de snobism, fă un mic efort și răsfoiește siteul. Avem destul content românesc deși nu văd unde ar fi problema dacă nu am avea, pentru asta există România Liberă și toate ziarele și televiziunile de la noi.

  2. k. imi aduc aminte si o sinteza a lui dulamita despre agricultura bio de la noi. articolul asta era enervant k descoperea ca pamantul se invarte si amintea ingrijorator de mult de articolele alea bovarice dinaintea crizei cu minunile eco din occident sau tinerii nostri minunati ale caror freze sunt k alea din londra paris new york. n ar fi stricat un mic paragraf cu romania la sfarsit, anyway.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger