Grupul de comedie Monty Python a inspirat prima roată de brânză spațială

0

Săptămâna trecută, compania privată americană Space Exploration Tehnologies (Space X), a lansat pentru prima oară o navetă spațială pe orbită, pe care a reușit apoi să o recupereze, o premieră pentru o companie comercială. Zborul de test a avut loc miercuri, 8 decembrie, din Florida, și a avut la bord o încărcătură secretă, dezvăluită apoi publicului larg – o roată de brânză Le Brouere, un tribut adus unei scenete marca Monty Python.

„Dacă ar fi să lansați prima voastră navetă spațială într-un zbor istoric, ce ați alege ca încărcătură secretă?”, întreabă publicația Newscientist, cu mențiunea că SpaceX, cu sediul în California, SUA, a ales o roată de Le Brouere, un soi de brânză gălbuie din lapte de vacă. Compania privată americană a lansat pe orbită capsula Dragon, pe care a adus-o înapoi pe Pământ în condiții de siguranță – o premieră pentru o companie comercială. Roata de brânză s-a întors și ea teafără și nealterată pe Terra.

Ea a fost dosită într-un recipient secret, în podeaua navetei spațiale. Celor care se întreabă de ce brânză, SpaceX le răspunde: a fost un tribut pentru o scenetă a grupului de comedie britanic Monty Python, care are în spate câteva lungmetraje și un serial de televiziune difuzat între anii 1969-1974. Mai precis cea în care actorul John Cleese încearcă să cumpere brânză de la un magazin cu lactate care se dovedește să nu aibă așa ceva în stoc.

Urmăriți mai jos sceneta marca Monty Python:

Foto: EPA

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger