Gruparea Anonymous și-a deschis o platformă socială pentru muzică

0

Pe cei de la Anonymous îi cunoaștem deja prin toate acțiunile de protest și hacktivism. De curând însă au anunțat lansarea Anontune, o platformă socială care permite utilizatorilor să facă sharing și streaming de muzică, folosind piese din alte surse, cum ar fi YouTube, MySpace sau Yahoo.  Două dintre găselnițele Anontune sunt faptul că utilizatorii își pot personaliza anonim profilul muzical și faptul că sistemul propus de Anonymous este la adăpost de ”vendetele” companiilor din industria entertainmentului.

 

„Muzica s-a schimbat”, anunță anonimii în prezentarea Anontune, proiect care, deși s-a născut în urmă cu șase ani, abia de curând a fost pus în practică. Profitând de resursele extrem de bogate de muzică disponibile online, Anonymous a pornit această platformă al cărei scop este să automatizeze ceea ce, de regulă, facem manual: după ce utilizatorii își fac cont pe site, își pot construi playlist-uri tastând pur și simplu titlurile pieselor pe care vor să le asculte sau alegându-le din listele importate de pe iPod-uri. Motorul de căutare integrat Anontune găsește imediat piesa online, din diferite surse. Momentan, sunt disponibile doar piese de pe YouTube și SoundCloud, însă în scurt timp vor fi adăugate titluri din Yahoo Music, MySpace, Bandcamp etc.

 

 

Aces serviciu e gândit astfel încât să ofere o platformă deschisă și flexibilă, unde ascultătorii își pot gâdila urechile cu muzica preferată fără a mai fi pasibili de pedepse pentru încălcarea drepturilor de autor. De asemenea, utilizatorii vor fi, după politicile hacktiviștilor, anonimi. Politica acestui nou serviciu, precum și informații despre funcționarea lui, puteți găsi pe larg aici.

 

Sursa: Wired

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger