Groenlanda a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex

0

Legiuitorii din statul semi-autonom Groenlanda au votat, cu 27 de voturi pentru şi niciunul împotrivă, legea care permite persoanelor de acelaşi sex să se căsătorească. Votul a marcat încheirea unei campanii pro-căsătorie între persoane de acelaşi sex, începută în anul 2010. Legea va intra în vigoare la 1 octombrie.

 

 

“Este o zi importantă. Homosexualitatea nu este o alegere, astfel că aceste persoane trebuie acceptate în Groenlanda şi oriunde în lume”, a declarat Justus Hansen, purtător de cuvânt al partidului care a propus legea. Ambasadorul SUA în Danemarca, Rufus Gifford, care este homosexual, a catalogat vestea drept “fantastică”.

Danemarca a fost prima ţară din lume care a recunoscut, oficial, parteneriatele între persoane de acelaşi sex, în anul 1989; însă abia în 2012 a votat legalizarea căsătoriei dintre persoane de acelaşi sex, cu toate drepturile care decurg din asta. În ultimii ani, şi alte ţări din lume, respectiv state americane, au legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Luna trecută, Irlanda a devenit prima ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex printr-un referendum naţional, în urma căruia peste 60% dintre cetăţenii votanţi s-au pronunţat în favoarea actului.

 

Sursa şi foto: IceNews

 

Puteţi citi şi:

FOTO “Normalitate” versus “Diversitate”, faza pe Bucureşti

Imamul gay al Europei

Tabăra unde copiii nu se supun genurilor masculin şi feminin

Majoritatea filmelor Disney sunt pro-gay

Primul azil din Spania pentru comunitatea LGBT, al doilea din Europa

India recunoaște al treilea gen

Grupul de părinți activiști care luptă pentru drepturile copiilor lor gay


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger