Cateodata, sa gandesti in afara cutiei nu prea da roade. Pentru ca ajungi sa sochezi stomacul consumatorilor cu cheeseburgeri lipiciosi turtiti in conserve, farfurii comestibile confectionate din plante care pot duce la paralizie sau chipsuri albastre.
I.D.
Cracked.com a facut un top al celor mai ciudate si greu de digerat gaselnite cu care industria alimentara a incercat sa testeze gusturile consumatorilor.
1. Farfuriile comestibile
Miscarea ecologica a mutat mancatul la un alt nivel cand a prezentat lumii farfuriile comestibile. Acestea sunt confectionate din manioc, planta erbacee tropicala din ale carei tubercule se extrage tapioca si care poate fi folosita pentru hrana animalelor, tratarea malariei si, mai nou, pentru a face vesela mai usor de inghitit. Problema e ca planta poate cauza paralizia picioarelor daca nu este procesata cum trebuie.
2. Fructele “altoite”
In cautarea perpetua de a corecta greselile naturii, oamenii de stiinta si-au dat seama ca marele defect al fructelor este chiar faptul ca au gust de fructe. Asa ca au incercat sa corecteze aceasta greseala cu „Grapple”, un soi de mar pe care l-au modificat asa incat sa aiba gust de struguri – injectandu-i un fel de aroma de strugure.
Japonezii au dus mai departe aceasta practica si au ajuns, de exemplu, sa “insamanteze”, capsunele cu ciocolata alba. Ciocolata s-a infiltrat in porii fructului, transformand miezul capsunei intr-o substanta vascoasa alb-rozalie. Mai mult, au injectat merele si cu vin rosu.
3. Ketchup-ul colorat
Acum cativa ani, producatorul alimentar H.J. Heinz s-a gandit ca putinii oameni din lume care inca nu-si presarau regimul alimentar cu ketchup strambau din nas la culoarea rosie, de tomata, a sosului si de aceea refuzau sa consume produsul. Nu era atractiv vizual, credea producatorul. Asa ca a inceput sa produca si sortimente de ketchup de culoare verde, violet, roz, portocaliu si albastru.
A functionat pentru o vreme, scriu cei de la Cracked.com, din moment ce copiii sunt innebuniti dupa orice tip de produs care ii nelinistesc pe parinti, mai ales cand au sansa si sansa de a manca ceva apropiat vopselei fara a ajunge la spital.
4. “Funky Fries”
Heinz a testat piata si cu pungi de cartofi prajiti care sa mearga cu sosul de mai sus, colorati albastru sau imbracati intr-o varietate de arome, precum cea de ciocolata, scortisoara ori smantana. I-a numit „Funky Fries” pentru a-si ilustra mai bine ideea traznita.
5. Cheeseburger-ul la conserva
Intrebarea ce e de facut atunci cand tanjesti dupa un cheeseburger la birou a intaratat multa vreme omenirea. Raspunsul, desi s-a lasat mult asteptat, a venit in cele din urma: decat sa te deplasezi pana la un fast food in pauza de masa, ceea ce poate fi peste mana, mai bine iti aduci cu tine un cheeseburger la conserva. Da, exista si asa ceva pe piata.
Despre celelalte ciudatenii alimentare incluse in top puteti citi aici, intr-un limbaj mai colorat.
Poza 1: Flickr – Robert Thomson
Poza2: Flickr – Arnold|Inuyaki
5 comentarii
Trebuie sa fii si tampit ca sa mananci asa ceva.
dap, unii oameni au prea mult timp liber.
puteati spune si voi ca este tradus din alta parte ca sa nu mai inghitim traducerea voastra…
Farfuria comestibila intra in aceeasi categorie ca si cornetul de la inghetata. Sa spunem ca asta ar fi relativ okei. De ex. chiar si la noi in tara se serveste ciorba de fasole in paine….painea fiind pe post de bol. In schimb un cheesburgher la conserva, peste care sa pui de ex. un ketchup albastru si sa mananci alaturi niste cartofi prajiti verzi…doar apetisant nu este. Nu cred ca exista pe lumea asta cineva care sa saliveze vazand o asemenea “opera de arta moderna”.
M-am uita si in articolul original ca sa vad si alte “super inventii” pe aceasta tema.
Oua la sul. De la Japonezi chiar ne putem astepta la orice chiar si in bucatarie. Am ramas surprinsa sa vad in magazinul Daiso cate idei au oamenii astia pentru orice lucru simplu din viata de zi cu zi. Acolo am vazut pentru prima data un suport pentru tort care avea trasat cu linei punctata locul in care trebuie sa tai felia ca sa fie impartit tortul exact in atatea felii de cate ai nevoie! Ouale la sul probabil ca sunt foarte utile prin fast fooduri si pe la restaurante…in special pentru aspect.
Ketchup-ul colorat e util pentru decorare.
Fructele altoite cred ca deja sunt exagerate. Mar cu gust de strugure, capsuni cu ciocolata alba… Nu vad de ce as vrea sa mananc un mar cu gust de strugure si nu sa mananc strugurele daca gustul de strugure imi place si nu aroma marului….Probabil ca vor face mere cu gust de pere si pere cu gust de mere…ce lucru extraordinar! ce sa zic.
Hamburgher la conserva! Trebuie sa fi “bolnav” (dependent de consumul de hamburgheri zilnic) ca sa mananci un hamburgher dintr-o conserva. La americani, fiind mancar nationala….cred ca sunt cativa care cumpara asa ceva (chiar daca mie mi se pare ca ar fi chiar imposibil de mancat asa ceva) mai ales cand se duc undeva unde nu au fast food la fiecare 10m. Pe cand mici la conserva si in Romania? :)) (Ciorba de burta deja este, urmeaza micii si ceafa la gratar cu cartofi prajiti la conserva! :)))
Sunt unele inventii care sunt stranii dar pot fi utile iar altele care sunt total stupide si fara nicio utilitate reala. Ma mir ca sunt companii mari care mai si platesc oameni care sa le inventeze asemenea stupizenii si sa si iasa pe piata cu tampeniile astea 🙂
Inovarea este cheia viitorului. Dar e pacat ca lasam sa apara pe piata…inovatii fara sa cunoastem adevaratul efect asupra lumii inconjuratoare a acestora… fie morale sau de alt fel…