Grecia interzice exploatarea animalelor în circuri

1

Grecia a interzis exploatarea animalelor în circuri, indiferent de specie, devenind prima ţară europeană care adopta o astfel de măsură. Fundaţia VIER PFOTEN priveşte acest lucru ca pe un succes major pentru mişcarea pentru protecţia animalelor şi solicită guvernului României să interzică folosirea animalelor sălbatice în circuri cât mai curând posibil.

Vier Pfoten

 

Interzicerea tuturor animalelor în circuri sau altfel de spectacole în Grecia este o măsură care face parte din nouă legislaţie pentru protecţia animalelor din această ţară.

„Din ce în ce mai multe ţări decid să interzică animalele sălbatice în circuri, deoarece este clar că acest mediu nu le oferă condiţii minime de trai. Vrem ca ANSVSA, care este responsabilă de bunăstarea animalelor, să realizeze că circurile nu oferă sub nici o formă condiţii minime de bunăstare a animalelor sălbatice. Salutăm iniţiativa Greciei, dar şi ţării vecine, Bulgaria, care a adoptat deja de câţiva ani această interdicţie. Cele două ţări au făcut acest lucru fără să existe vreo presiune legislativă europeană. Dorim ca autorităţile romane să dovedească mai multă intiativa în astfel de schimbări legislative”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe naţionale al VIER PFOTEN România.

Animalele sălbatice suferă cel mai mult de pe urmă lipsei acute de mişcare, din cauza schimbării permanente a mediului şi din cauza transportului pe distanţe lungi. În total, 14 ţări membre UE au interzis sau au limitat folosirea animalelor sălbatice în circuri. România nu are nici o reglementare în acest sens.

 

Sursa și foto: Vier Pfoten România

 

 


Un comentariu

  1. foarte bine, asa este normal. circul n-o sa mai fie ce-a fost, dar si noi evoluam. animalele trebuie sa stea in natura, in mediul lor NATURAL. cred ca normala ar fi si desfiintarea gradinilor zoologice. ce fel de oameni sunt aceia care platesc sa vada animale captive in custi? sper ca interesele economice sa nu mai primeze in astfel de situatii.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger