Grădinița verde care îi învață pe copii să își cultive singuri hrana

2

Dacă vrei o societate care pune preț pe dezvoltarea durabilă și pe responsabilitatea față de mediu, atunci trebuie să investești în educarea copiilor. Aceasta este abordarea companiei de arhitectură Vo Trong Nghia Architects, din Vietnam, care a creat un spațiu educațional dedicat copiilor de grădiniță, cu un acoperiș verde transformat într-o veritabilă grădină.

 

 

Farming Kindergarten se numește grădinița verde aflată în Dongnai, în sudul Vietnamului. A fost construită cu scopul de a fi o școală de mediu pentru copiii care își vor petrece timpul aici, un loc din care ei să învețe importanța respectării mediului înconjurător și de ce trebuie să aibă grijă de el. Pentru că se află într-o zonă tropicală, acoperișul grădiniței poate rămâne verde tot anul și poate oferi hrană pentru cei 500 de copii care vor învăța acolo. În design sunt cuprinse și curți interioare verzi, protectoare, pentru momentele de joacă.

 

 

stire 2 mai vietnam 3

 

În această grădiniță verde, copiii vor învăța și cum să își cultive singuri hrana. În plus, la construcția clădirii au fost utilizate materiale reciclate, iar pentru funcționare grădinița se bazează pe reciclarea apei, energie solară și alte energii sau tehnologii prietenoase cu mediul. Scopul utilizării lor este dublu: de protecție a mediului și de a-i învăța pe copii despre procesul de economisire a energiei.

 

stire 2 mai vietnam 4

 

stire 2 mai vietnam 5

 

Mai multe detalii: Vo Trong Nghia Architects

 

Sursa: Treehugger

Foto: Vo Trong Nghia Architects, IH
Puteți citi și:

 

Grădina dinăuntru: un mic ecosistem trăiește izolat de 54 de ani într-o sticlă

Grădini urbane cresc pe acoperişuri în Bucureşti

Invenţie: un zgârie-nori care inspiră gaze de seră şi expiră oxigen

Grădini urbane deasupra gărilor pentru navetiştii japonezi

Verdeaţa isteaţă îşi face loc în urbanul clujean

Grădina din curtea școlii

Clădirea cu 200 de specii de orez, fructe și legume

FOTO Fermele care zgârie norii

Paleţi reciclaţi în grădini verticale

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger