Grădinile verticale sunt un succes în Singapore

0

Un succes imediat a avut, în Singapore, deschiderea grădinilor verticale care produc legume proaspete pentru locuitorii uneia dintre cele mai aglomerate zone urbane din lume. Încântaţi de prospeţimea verde a plantelor, oamenii s-au înghesuit să cumpere totul încă din prima zi de funcţionare oficială a acestei pieţe verticale.

 

 

Potrivit ChannelnewsAsia, grădinile verticale deschise în Singapore produc, deocamdată, o jumătate de tonă de legume zilnic, dar deja au planuri de extindere în aşa fel încât să producă două tone pe zi până anul viitor. Iniţiativa aparţine celor de la Sky Greens, companie care a creat aceste sere verticale care produc de 5 – 10 ori mai multe legume decât o seră convenţională, cu producţie obţinută prin metode tradiţionale.

„Este prima grădină verticală hidraulică cu amprentă redusă de carbon din lume, care foloseşte soluţii urbane ecologice pentru a obţine o productivitate ridicată şi durabilă, sigură, de legume proaspete şi delicioase; proiectul foloseşte minimul de pământ, apă şi resurse energetice”, explică reprezentanţii Sky Greens. În condiţiile în care numai 7% din cererea de legume şi zarzavaturi de pe piaţa locală este întrunită de producţia locală şi cum legumele proaspete nu prea sunt disponibile în sezonul musonic, iniţiativa grădinilor verticale a venit la timp pentru Singapore, iar localnicii sunt încântaţi, după cum puteţi vedea în materialul de aici.

 

O scurtă prezentare a sistemului de grădini verticale:

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger