Grădini urbane deasupra gărilor pentru navetiștii japonezi

0

În Tokio, oamenii care n-au timp sau spațiu să facă grădinărit acasă își pot închiria parcele într-o serie de ferme urbane instalate pe acoperișul gărilor, scrie Fastcoexist. Purtătorul de cuvânt al companiei Căile ferate din estul Japoniei spune că afacerea este menită să aducă un plus de verde orașului și să revitalizeze zona din preajma șinelor. Până acum, rețeaua companiei are cinci așa-numite “Soradoferme”.

 

 

Prima dintre ele a fost cocoțată acum patru ani deasupra gării Ebisu din capitala Japoniei (restul nu sunt în Tokio). Are mai puțin de 50 de metri pătrați, iar loturile de închiriat nu sunt ieftine; prețul ajunge la circa 980 de dolari pe an. Gara le asigură navetiștilor care vor să planteze unelte standard, semințe și plivire constantă. Cei care n-au mai avut de-a face cu grădinăritul până acum primesc consultanță, iar persoanele care nu au prea mult timp la dispoziție să aibă grijă de plantele lor sunt ajutați la depistarea dăunătorilor și la recoltare.

 

 

Pentru mulți dintre vizitatori, grădina urbană a căilor ferate este un loc în care vin să se relaxeze. Când navetiștii nu se opresc să mai lucreze în ea după serviciu, apar familii la picnic sau oameni care își aduc copiii să zburde în voie. Și din moment ce localnicii și navetiștii petrec timp învățând cum să crească varză și roșii, ajung să se cunoască, să socializeze.

 

Puteți accesa și:

Verdeața isteață își face loc în urbanul clujean

Grădina din curtea școlii

Clădirea cu 200 de specii de orez, fructe și legume

FOTO Fermele care zgârie norii


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger