Grădina care anunţă când aerul din jurul ei devine prea poluat

0

O grădină plină de plante care reacţionează vizibil la modificarea nivelului de ozon este un indicator pentru aerul din preajma ei şi din împrejurimi. Grădina este creaţia specialiştilor de la National Center for Atmospheric Research, dar poate fi plantată de oricine, acasă, scrie site-ul Inhabitat.

 

 

Printr-o simplă privire aruncată frunzelor plantelor din această grădină se poate afla care este calitatea aerului din zonă. Asta face grădina ozonată creată de National Center for Atmospheric Research (NCAR). Plantele din grădină reacţionează în mod vizibil când nivelul de ozon este ridicat – printre ele se numără laptele câinelui, fasole, cartofi, ruji galbeni, cornul, soia şi altele.

Ideea grădinii ozonate a pornit de la faptul că, la fel ca oamenii, şi plantele sunt sensibile la ozon. Spre exemplu, unele plante, dacă sunt expuse o perioadă mai lungă de timp unor niveluri ridicate de gaz, dezvoltă puncte mici, colorate şi spaţiate pe frunze sau frunzele lor devin negre ori galbene.

NCAR nu este prima instituţie care plantează o grădină ozonată. Şi NASA are o astfel de grădină. Dar oricine ar putea avea o astfel de grădină: este un proiect care poate fi făcut acasă, cu copiii sau prietenii. Mai multe detalii despre cum se poate face o astfel de grădină acasă puteţi găsi aici.

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Toxinele care ne afectează inteligenţa

Patru gaze care distrug stratul de ozon au fost descoperite în ciuda interzicerii lor

Studiu: Poluarea aerului provoacă 2 milioane de decese anual

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger