Google va putea identifica orice obiect din lume

0

Gigantul Google a primit patentul pentru tehnologia care ar putea schimba felul în care facem căutări pe net. Așa-numita ”recunoaștere de obiecte video automată la scară largă” ne-ar putea permite să folosim motoarele de căutare pentru recunoașterea oricărui obiect, chiar dacă nu a fost tag-uit înainte.

 

Această tehnologie va putea scana o înregistrare video, folosind anumite repere, obiecte și contextul general pentru a recunoaște obiectele pe care le conține. De pildă, dacă ne-am filma în fața Casei Poporului și am încărca respectivul clip pe Google, fără să-i atriguim nicio etichetă, motorul de căutare ar putea, cel puțin la nivel teoretic, să indice că ne aflăm în București, în fața Palatului Parlamentului.

Deși această inovație ar putea revoluționa căutările online, ea ar putea totodată să ridice mari probleme legate de privacy: deja câteva grupuri pentru apărarea libertăților civile au atenționat opinia publică în legătură cu riscul expunerii prin această tehnologie a numeroase detalii despre viața personală a utilizatorilor. Pentru a spori rata de reușită a acestui nou tip de căutare, Google plănuiește să plece de la un ”depozit de nume de obiecte” de circa 50.000 de intrări, pentru ca recunoașterile să fie cât mai precise. ”Sistemele convenționale se bazează pe aportul uman direct, pentru a oferi obiecte etichetate explicit,” anunță Google într-un comunicat, precizând că noul patent le va permite transformarea radicală a acestui model.

 

Sursa: Daily Mail

Foto: Androidauthority.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger